Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, 1071 Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü ve Ahlat Şenlikleri kapsamında Ahlat’ta devam eden hazırlıkları yerinde inceleyerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Vali Karakaya, programı kapsamında Selçuklu Meydan Mezarlığı, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Devlet Bey Konağı ve Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni (Çarho) ziyaret etti. Alanlarda yürütülen hazırlık çalışmalarını inceleyen Karakaya, ilgili kurum yetkililerinden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde alanlardaki düzenleme, bakım, onarım ve iyileştirme faaliyetleri değerlendirilirken, yaklaşan etkinlikler öncesinde hazırlıkların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
Vali Karakaya, Ahlat’ın Malazgirt Zaferi’nin ruhunu ve Anadolu’nun kadim tarihini yansıtan önemli merkezlerden biri olduğunu vurgulayarak, 1071 Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinliklerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.
Karakaya, Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşları 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü ve Ahlat Şenlikleri’nin coşkusunu birlikte yaşamak üzere “Kubbetü’l-İslam” şehri Ahlat’a davet etti.
Ziyaret ve incelemelere Ahlat Kaymakamı Özgür Kaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Barış Soyal, İl Emniyet Müdürü Koray Şensoy, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, İl Göç Müdürü Cihan Cavli ve ilgili kurum amirleri katıldı.
Ahlat’ta 1071 ruhuyla yürütülen hazırlıkların, Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinlikleriyle birlikte kentte tarihi ve kültürel bir atmosfer oluşturması bekleniyor.





