Adana'da her pazar günü kurulan bit pazarı, uygun fiyatlı ürün arayan yüzlerce vatandaşı sabahın erken saatlerinde ağırlıyor. Seyhan ilçesindeki Kocavezir Mahallesi'nde saat 05.00'te kurulan pazarda antika eşyalardan kıyafetlere, el aletlerinden ev ürünlerine kadar çok sayıda ürün satışa sunuluyor.
Gün doğmadan tezgâhlarını açan esnaf, sıfır ve ikinci el ürünleri müşterilerin beğenisine sunarken, vatandaşlar da aradıkları ürünü bulabilmek için tezgâhları tek tek geziyor. Öğle saatlerine kadar hareketliliğin devam ettiği pazarda ürünlerin piyasa fiyatlarının altında satılması yoğun ilgiyi beraberinde getiriyor.
Pazarda 1983 yılından bu yana satış yaptığını belirten esnaf Ogün Hoşçimen, her gelir grubundan vatandaşın pazarı ziyaret ettiğini söyledi. Kıyafet ve ayakkabı sattığını belirten Hoşçimen, bazı ürünlerin 50 ila 100 lira gibi fiyatlarla alıcı bulduğunu ifade ederek Adanalıları pazarı görmeye davet etti.
Bit pazarını ilk kez ziyaret eden Sermin Derin ise uygun fiyatlar nedeniyle dikkatini çeken ürünleri satın aldığını söyledi. Pazarda insanların evlerinde kullanmadıkları eşyaları getirerek gelir elde etmeye çalıştığını belirten Derin, özellikle uygun fiyatlı ürün arayanların pazarı ziyaret etmesini tavsiye etti.
Her pazar günü erkenden geldiğini anlatan Mehmet Tan da pazarda günlük hayatta kolay bulunmayan çok sayıda ürünün yer aldığını söyledi. Tornavidadan ayakkabıya, bisikletten çeşitli ev eşyalarına kadar geniş bir ürün yelpazesinin bulunduğunu belirten Tan, iyi ürünleri uygun fiyata almak isteyenlerin erken saatlerde pazara gelmesi gerektiğini ifade etti.
Eşiyle birlikte pazarda çorap sattığını belirten Çilem Çetin ise aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla her hafta tezgâh açtıklarını söyledi. Çetin, çok sayıda farklı ürünün bulunduğu pazara Adana ve çevre ilçelerden vatandaşları davet etti.
Her hafta pazar günü kurulan Adana bit pazarı, hem uygun fiyatlı ürün arayan vatandaşların hem de kullanmadıkları eşyaları satarak gelir elde etmek isteyenlerin buluşma noktası olmaya devam ediyor.




