1. Haberler
  2. Manşet
  3. Müdür Elkatmış’tan  Yurt Kapasitesi ve Hizmetler Hakkında Açıklama

Müdür Elkatmış’tan  Yurt Kapasitesi ve Hizmetler Hakkında Açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber : Gönül Olcay 

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, 2024-2025 Eğitim öğretim yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtların kapasitesi hakkında açıklamalarda bulundu. Elkatmış, “Kız öğrenci yatak kapasitemiz 3.260, erkek öğrenci yatak kapasitemiz ise 669 olup, toplamda 3.929 kapasitemiz mevcuttur. Ayrıca, çeşitli dernek, vakıf, spor federasyonları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarına da barınma hizmeti sunuyoruz. İl genelinde 388 kapasiteye sahip 3 erkek yurdumuz hizmet veriyor,” dedi.

 Elkatmış, yurtlarda kalan öğrencilerin gelişimi için düzenlenen etkinliklere de değinerek, “Öğrencilerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. İller ve yurtlar arasında yarışmalar ve turnuvalar yapılıyor. Ayrıca, psiko-sosyal servisler aracılığıyla koruyucu ruh sağlığı hizmeti sunulmakta ve yeni kayıt yaptıran öğrenciler için uyum programları düzenlenmektedir,” ifadelerini kullandı.

Yurtlarda sunulan beslenme ve hijyen standartları hakkında bilgi veren Müdür Elkatmış, “Öğrencilerimizin sağlıklı, dengeli ve uygun fiyatlarla beslenebilmesi için lokanta ve kantin hizmetlerimiz bulunmakta. Yemek fiyatları ve gramajları bakanlık tarafından belirlenmekte ve hijyen koşulları yurt yöneticileri ve diyetisyenler tarafından sürekli kontrol edilmektedir. Ayrıca, denetimler personelimiz tarafından günlük, yurt denetleme komisyonu tarafından 15 günlük periyotlarla ve il müdürlüğümüz tarafından aylık olarak yapılmaktadır” dedi.

 Beslenme yardımlarına da değinen Elkatmış, “Yurtlarımızda kalan öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği şeklinde günlük beslenme yardımı yapılmakta. Öğrenciler beslenme yardımlarını, parmak izlerini okutarak alabiliyor. Ayrıca, yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barınan öğrencilere de aynı beslenme yardımı sağlanıyor” şeklinde konuştu.

Müdür Elkatmış’tan  Yurt Kapasitesi ve Hizmetler Hakkında Açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin