1. Haberler
  2. Manşet
  3. Bitlis’te “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği düzenlendi

Bitlis’te “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği düzenlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Bitlis’in Tatvan sahilinde “Dünya Yürüyüş Günü” dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.
Van Gölü sahilinde düzenlenen yürüyüş etkinliğine sağlık çalışanları, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk Bayrağı ve afişlerle yapılan yürüyüşte fiziksel aktivite, spor, sağlıklı yaşam ve toplum sağlığına dikkat çekildi.
Yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 5 kilometrelik yürüyüş etkinliği sonrası, sağlık çalışanları tarafından öğrencilere boyama kitapları hediye edildi.
Etkinlik hakkında gazetecilere açıklama yapan Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birim Sorumlusu Nurşen Şahin, “Bugün burada sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak amacıyla Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliğini yapmış bulunmaktayız. Bilindiği gibi birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de Ekim ayında Dünya Yürüyüş Günü etkinliği yapılmaktadır. Yürüyüş çok basit ve masrafsız ama çok etkili bir fiziksel aktivitedir. Bilindiği gibi yürüyüş yapmak kalp sağlığını iyileştirir, kalp hastalıklarını iyileştirmede etkilidir. Bunun dışında bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli yürüyüş yapmak aynı zamanda kilo kontrolüne yardımcı olur ve stres seviyesini azaltır. Dolayısıyla düzenli yürüyüş yapmak ruh sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Bizler bugün burada sağlık personellerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve halkımız ile birlikte bu anlamlı günde bütün vatandaşlarımızı yürüyüş yapmaya ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemeye davet ediyoruz. Sağlıklı bir yaşam için atacağımız en küçük bir adım bile bizim için önemli ve değişimlere sebebiyet vermektedir. O yüzden bugün yapacağımız, bugün atacağımız küçük adımlar dahil gelecekte sağlıklı bir toplum ve mutlu bir toplumun oluşması açısından önemlidir. O yüzden bizim buradan çağrımız, gelin hep birlikte bu anlamlı günde Dünya Yürüyüş Günü’nde küçük bir adım atalım ve bunu alışkanlık haline getirelim. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimsemeyi, sağlıklı yaşamın önemini vurgulayalım” dedi.
Yürüyüşe katılan öğrencilerden Devrim Güler ise, “Okulda bize bu konuda eğitim verdiler. Bundan sonra hep yürüyeceğim ve sağlıklı bir hayat sürdüreceğimi düşünüyorum” diye konuştu.
Öğrencilerden Şevval Yurtsever de, “Bugün buraya yürüyüş yapmak için geldik. Herkese yürümeyi tavsiye ediyorum ve sağlıklı beslenin” dedi.(Haber:Vahit OLCAY)

Bitlis’te “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği düzenlendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin