1. Haberler
  2. Manşet
  3. BEÜ’de Acil Durum Ekipleri ve Yangınla Mücadele Eğitimi Düzenlendi

BEÜ’de Acil Durum Ekipleri ve Yangınla Mücadele Eğitimi Düzenlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ile Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğiyle acil durum destek ekiplerinde görevli personele yönelik bir dizi eğitim programı düzenlendi. Eğitimler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve toplamda 50 personele eğitim verildi.
Eğitim programının ilk gününde, Arama ve Kurtarma Ekipleri ile Tahliye ve Koruma Ekiplerinde görevli personele “Acil Durum Ekipleri Eğitimi” verildi. Eğitimin ikinci gününde ise Yangınla Mücadele Ekiplerinde görevli personele “Yangınla Mücadele Eğitimi” sunuldu.
Eğitimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. Munip Geylani, Bitlis AFAD Eğitim Uzmanı Engin Eribol ve arama kurtarma teknikerleri tarafından, arama ve kurtarma, hasta ve yaralı taşıma, tahliye, yangın öncesinde alınması gereken tedbirler, yangın türleri, yangınla mücadelede kullanılan aktif ve pasif ekipmanlar gibi konular ele alındı. Ayrıca yangın söndürme ekipmanlarının nasıl kullanılacağı konusunda detaylı bilgiler verildi.
Eğitimlerin ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arka bahçesinde yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında ateş yakıldı ve yangınla mücadele ekiplerinde görevli personele yangın tüpleri kullanılarak yangına nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterildi. Tatbikat boyunca üniversitemizin itfaiye aracı da hazır bulunduruldu. Yangın kontrol altına alındıktan sonra suyla soğutma çalışmaları yapıldı ve yangın kalıntıları iş makinası yardımıyla temizlendi.
Eğitimlerin tamamlanmasının ardından, Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından eğitimlere katılan tüm personele Katılım Belgesi verildi. (Haber:Serap Boyar)

BEÜ’de Acil Durum Ekipleri ve Yangınla Mücadele Eğitimi Düzenlendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin