1. Haberler
  2. Manşet
  3. Meteorolojiden yağış ve rüzgar uyarısı

Meteorolojiden yağış ve rüzgar uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis ve bölgesi için uyarılarda bulunan Meteoroloji Yetkilileri, bölgesel yağışlara ve rüzgarlara dikkat edilmesini istedi.
Meteoroloji yetkililerinden yapılan açıklamada, öğlen saatlerinden sonra Bitlis ve Van çevrelerinde yerel olarak bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması beklendiğini, yağışların akşam ilerleyen saatlerde bölgeyi terk etmesinin tahmin edildiği belirtildi.
Meteorolojiden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Bugün (Salı) öğle saatlerinden itibaren Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması beklenmektedir. Yağışların akşam ilerleyen saatlerde bölgemizi terk etmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın, yağışlı sistem ile birlikte bölge genelinde (Van, Muş ve Bitlis) batı ve güneybatılı yönlerden sert rüzgar (20-40 km/saat), bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgar ve yağışa bağlı olarak ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” (Haber:Volkan Susem)

Meteorolojiden yağış ve rüzgar uyarısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin