İçişleri Bakanlığı, uluslararası ve ulusal düzeyde aranan suçlulara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyonun sonuçlarını açıkladı. Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan toplam 90 firarinin farklı ülkelerde yakalanarak Türkiye’ye iade edildiği bildirildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, yurt dışına kaçan ve haklarında yakalama kararı bulunan şahısların izinin Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Çalışmalara Adalet Bakanlığı ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele birimlerinin de destek verdiği ifade edildi.
Operasyonlar sonucunda kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 42 kişi ile ulusal seviyede aranan 48 kişinin yakalanarak Türkiye’ye getirildiği kaydedildi. Böylece farklı suçlardan aranan toplam 90 firarinin adalete teslim edilmesi sağlandı.
Bakanlık verilerine göre yakalanan şahısların büyük bölümü Gürcistan’da tespit edildi. Gürcistan’dan 58, Almanya’dan 12, Bulgaristan’dan 3, Yunanistan’dan 3, Hollanda’dan 2 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 2 kişinin iadesi gerçekleştirildi. Ayrıca Avusturya, Belarus, İngiltere, İtalya, Japonya, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Tayland ve Ukrayna’da yakalanan firariler de Türkiye’ye getirildi.
Yetkililer, yurt dışında saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan suçlulara yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgularken, uluslararası iş birliği sayesinde firarilerin adaletten kaçmasının önüne geçildiğini belirtti.



