Asayiş

Trafik Kavgasına 360 Bin Lira Ceza

Esenyurt'ta trafikte tartışan motosiklet ve taksi sürücüsüne 360 bin TL para cezası kesildi. Tartışma anları da saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı.

Esenyurt’ta trafikte yaşanan motosiklet ve taksi sürücüsü arasındaki tartışma, ağır yaptırımlarla sonuçlandı. Sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine harekete geçen polis ekipleri, sürücüleri kısa sürede tespit ederek toplam 360 bin lira idari para cezası uyguladı.

Olay, Esenyurt'ta motosiklet sürücüsü ile taksi sürücüsü arasında henüz bilinmeyen bir nedenle yaşanan tartışmayla başladı. Trafikte gergin anların yaşandığı olay, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntülerin sosyal medya platformlarında paylaşılmasının ardından inceleme başlatan polis ekipleri, sürücülerin kimliklerini belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Y.K. ve B.M. isimli şahıslar hakkında işlem gerçekleştirildi.

Sürücülere, trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip etmek veya bu amaçla araçtan inmek suçlaması kapsamında toplam 360 bin TL para cezası kesildi. Ayrıca olayda kullanılan araçlar 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Yetkililer, her iki sürücünün ehliyetine de 60 gün süreyle geçici olarak el konulduğunu açıkladı. Böylece yeni trafik düzenlemeleri kapsamında uygulanan yaptırımların en dikkat çekici örneklerinden biri yaşanmış oldu.

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde taraflar arasında yaşanan gerginlik ve tartışma anları net şekilde görülürken, olay sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

Uzmanlar, trafikte yaşanan anlaşmazlıklarda sürücülerin sakin kalması ve kurallara uygun hareket etmesinin hem can güvenliği hem de ağır yaptırımlarla karşılaşmamak açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.