Şanlıurfa’da bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar umut olmaya devam ediyor. Liman Ayık Yaşam Derneği bünyesinde sürdürülen programlarla 8 gencin daha mezun olmasıyla birlikte toplam 100 genç uyuşturucu bağımlılığından kurtarıldı.
Mehmet Kasım Gülpınar’ın yakından takip ettiği ve “en büyük projelerimden biri” olarak nitelendirdiği çalışma, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 2024 yılı Ağustos ayında hayata geçirildi. Kurulduğu günden bu yana gençlere ve ailelerine umut olan merkez, bağımlılıkla mücadelede önemli bir model haline geldi.
Düzenlenen mezuniyet programında konuşan Belediye Başkan Vekili Sait Ağan, projenin sadece tedavi sürecini değil, aynı zamanda manevi destek boyutunu da kapsadığını belirtti. Gençlerin yeniden hayata kazandırılmasının büyük bir değer taşıdığını ifade eden Ağan, bu tür çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.
Derneğin Şanlıurfa Şube Başkanı Ömer Bayram ise kuruluş sürecinden bu yana elde edilen başarıya dikkat çekerek, mezun olan bireylerin takip edilmeye devam edildiğini ve sürecin sürdürülebilir şekilde yürütüldüğünü dile getirdi.
Duygusal anların yaşandığı program, mezuniyet töreni ve hatıra fotoğraflarıyla sona ererken, proje bağımlılıkla mücadelede örnek bir başarı hikayesi olarak öne çıkıyor.
Şanlıurfa’da 100 Genç Bağımlılıktan Kurtarıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın yakından takip ettiği ve 'en büyük projelerimden biri' olarak nitelendirdiği Liman Ayık Yaşam Derneği, bağımlılıkla mücadelede önemli bir başarıya daha imza attı. Son olarak 8 kişinin daha mezun olması ile birlikte dernek bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 100 genç uyuşturucu bağımlılığından kurtarılmış oldu.
Bunlar da ilginizi çekebilir