Geçtiğimiz gün İstanbul’da milyonların korkusuna neden olan 6,2’lik depremin ardından Naci görür dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme geldi. Türkiye gündemi yeniden deprem korkusu ile çalkalanırken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Deprem korkusu Türkiye’nin gerçeklerinden birisi haline dönüşürken geçtiğimiz gün İstanbul’da milyonların dışarıda kalmasına neden olan, can kaybına olmasa da büyük bir panik ve korkuya neden olan İstanbul depremi sonrası Naci Görür’den açıklama geldi.
NACİ GÖRÜR’DEN KORKUTAN AÇIKLAMA!
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden bire açıklama yaptı. Görür açıklamasında 6 uyarıda bulundu ve deprem beklenen yerleri bir bir sıraladı. İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem sonrası ”Yeni deprem olur mu?” sorusunun yanıtı Marmara Depremi’nin olacağını söyledi.
Görür açıklamasında 6.2 ve sonrasında meydana gelen artçı depremlerin büyük depremi erkene çektiğini ifade ederek şunları söyledi;
“AZİZ MİLLETİMLE DERTLEŞME: şunları bir kez daha dikkatlerinize sunmayı görev addediyorum.
1-İstanbul depremi olacak (Marmara Depremi)
2-Bu son 23 Nisan depremleri İstanbul Depremini daha da öne çekti
3-Millet olarak fay ve deprem olacak mı olmayacak mı konuşmayalım
4- Bizim için önemli olan DEPREM DİRENÇİ kentler yaratmaktır. Depremleri minimum hasarla atlatalım. İnsanlarımız ölmesin
5-Bilim insanlarına saygılı olalım ve bilimin tarafında duralım.
6-Bir bilim insanı evrensel nitelikli araştırma yapan, veri toplayan, veriye göre sonuca varan, vardığı sonuçlar uluslararası konferanslarda sunan ve uluslararası dergilerde yayınlayan insandır. Sanıldığı gibi her titir taşıyan bilim adamı değildir. Saygılarımla”