1. Haberler
  2. Genel
  3. Engil Deltası’nda Doğa Yürüyüşü ve Gözlem Etkinliği

Engil Deltası’nda Doğa Yürüyüşü ve Gözlem Etkinliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Van Şehir Okumaları kapsamında düzenlenen 20. etkinlik, bu Pazar Van’ın Edremit ilçesinde gerçekleştirilecek. 4 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Dilkaya Plajı’nda toplanacak doğaseverler, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Akkuş rehberliğinde Engil Dilkaya Havzası’nda doğa yürüyüşü ve gözlem etkinliğine katılacak.
Son iki yılda ağır tahribata uğrayan Engil Deltası’nda, su rejiminin düzelmesiyle birlikte doğa yeniden canlanmaya başladı. Yanmış sazlıkların filizlenmesiyle bölgeye kuşlar ve çeşitli bitki türleri geri dönüyor. Etkinlik, bu ekolojik iyileşmeyi yerinde gözlemlemek ve zengin biyolojik çeşitliliği keşfetmek isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor.
Van Gölü Aktivistleri ile Doğu Kültür ve Sanat Merkezi Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, doğaya duyarlılığı artırmayı ve bölgenin ekolojik değerlerini kamuoyuna tanıtmayı amaçlıyor.

Engil Deltası’nda Doğa Yürüyüşü ve Gözlem Etkinliği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitlis Doğru Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin