Kira fiyatlarının el yaktığı bu dönemde dar gelirli vatandaşlara umut olacak bir açıklama geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerine ilişkin dikkat çeken detayları kamuoyuyla paylaştı.
“Sosyal Konut Müjdesi Yolda”
Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak yeni sosyal konut kampanyasının yolda olduğunu belirtti. Açıklamasında, “Depremle mücadele ederken sağlıklı ve güvenli konutları önceliyoruz. 2002 yılından bu yana TOKİ aracılığıyla 1.5 milyon konut inşa ettik. Bu konutların 125 bini sadece İstanbul’da yer alıyor. Maraş depreminde hiçbir TOKİ binası yıkılmadı, bu da kalitenin göstergesi. Aynı anlayışla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
81 İli Kapsayan Dev Kampanya Geliyor
Yıl sonunda 81 ili kapsayacak yeni bir sosyal konut kampanyasının hayata geçirileceğini belirten Bakan Kurum, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde kiralık sosyal konut projelerinin başlatılacağını duyurdu.
Haberin devamı için aşağı doğru kaydırınız.
Yazı Sona Erdi!
Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.