DOLAR34,1026% 0.24
EURO38,1457% 0.1
STERLIN45,5889% 0.48
FRANG40,1291% 0.03
ALTIN2.875,03% 1,62
BITCOIN62.846,00-1.714

Ayı ile selfie çekip cips ikram ettiler

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ayı ile selfie çekip cips ikram ettiler

Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırları içinde bulunan Nemrut Krater Gölüne ziyarete giden vatandaşlar bölgede bulunan ayılar selfie çekip onlara cips ikramında bulundu.

Anne ve yavru ayılarla sık sık gündeme gelen Nemrut Krater Gölüne giden vatandaşlar ayıların saldırılarına aldırmadan onlara elleriyle beslemeye devam ediyor.

Kratere giden vatandaşlar yolda ayıları görünce görüp onlara yiyecek vererek hatıra fotoğrafı çektiler.

Bazı vatandaşlar olayı biraz daha abartarak 2 metre arkasında bulunan ayını saldırma ihtimaline aldırış etmeden ayı ile birlikte selfie bile çektirdi.

Ayıları yakından görmek isteyen vatandaşlar ayıya yiyecek olarak domates biber verirken bir vatandaş ise cips ikramında bulundu.

2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü kenarında yaşayan boz ayılar yoldaki araçların önünde bile durarak yiyecek bekliyor.

Nemrut Krater Gölü’nün maskotları haline gelen yavru ve anne ayılar, gezi ve piknik amaçlı krater gölüne gelen vatandaşlara sürpriz ziyaretler yapmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili defalarca kez uyarılarda bulunan doğa ve uzay gözlemcisi Dr. Cihan Önen, “Buradan genel bir uyarı yapmak gerekirse daha öncede biz pek çok defa ifade ettik. Bölge piknik yapmak için uygun değil. Aynı şekilde mangal yakmak için hiç uygun değil. Atıklarda bırakıldığı zaman ayı sürüsü maalesef bölgede oluyor buda insanlarla ayıların karşı karşıya getiriyor. Bu istemediğimiz bir durum. Sonuçta burası doğal bir ortam. Vahşi hayvanların yaşam alanı. İnsanlarda buraya geldikleri zaman mesire alanı zannedip mangal yapabiliyorlar. Buda istenmeyen durumlar oluşturabiliyor. Zaten yetkililerde gerekli tabelaları asmışlar. Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz” dedi. (Haber: Vahit Olcay)

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.