DOLAR33,9008% 0.03
EURO37,6352% -0.04
STERLIN44,6724% -0.16
FRANG39,9621% 0.3
ALTIN2.809,65% 0,78
BITCOIN59.940,01-0.783

YRP Bitlis İl Başkanı Süphanoğlu’ndan Netanyahu’nun Açıklamalarına Sert Tepki

Yayınlanma Tarihi : Google News
YRP Bitlis İl Başkanı Süphanoğlu’ndan Netanyahu’nun Açıklamalarına Sert Tepki

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bitlis İl Başkanı Aslan Süphanoğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Müslüman ve Arap ülkelerine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Süphanoğlu, Netayahu’nun “Yerinizde kalmak istiyorsanız sesinizi çıkarmayın” şeklindeki ifadelerini eleştirerek, bölge halklarının kendi menfaatlerini gözeten bir dünya düzeninde yaşadıklarını söyledi.
Süphanoğlu, “Netanyahu’nun, Müslüman ve Arap ülkelerine seslerini çıkarmamaları yönündeki tehditkâr açıklamaları, bölgedeki mevcut düzenin ne kadar kırılgan ve çıkar odaklı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu ülkelerin liderleri, kendi menfaatlerini ve iktidarlarını korumak adına bu tehditlere boyun eğiyor. Kendi halklarının iradesini hiçe sayarak, sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Halbuki, tabandaki iradenin doğrudan tavanda karşılık bulması gerekiyor. Bu da ancak o tabanın bunu hak etmesiyle mümkün olur. Allah Azze ve Celle, bu diktatörleri halkların başına getirdi, ancak niçin getirdiğini sorgulamak da bizlere düşer. İnsanlar Allah’a kulluğu değil, kula kulluğu öncelik haline getirirse, Cenab-ı Hak da onların yönetimine bu zalimleri mahkûm ederdi,” dedi.
Amerika ve Avrupa ülkelerinin İsrail’e verdiği desteği de eleştiren Süphanoğlu, şunları kaydetti: “Amerika ve Avrupa ülkeleri, ‘İsrail’den yanayız, her türlü destekliyoruz’ dediklerinde, biz de Filistin’den yanayız, her türlü destekliyoruz diyebilecek güçte olmalıyız. Ancak ne yazık ki, bilimde, teknikte, askeri kapasitede ve iktisadi güçteki zafiyetimiz nedeniyle bu çaresizliği yaşıyoruz. Osmanlı’nın gerilediği ve cephelerde yenik düştüğü dönemdeki dengesizliğin tekrar dengeye kavuşturulması ve sonrasında muasır seviyenin üstüne geçilmesi şarttır. Bu coğrafyada hem milli hem de dini değerlerimizi koruyarak yaşamaya devam etmek istiyorsak, dengeyi sağlayacak ve caydırıcılığı olan bir güce sahip olmalıyız. Aksi takdirde, hudutlarımız tehlike altına girecek, bu tehditler kapımızı çalacaktır. Eğer bu caydırıcı güce sahip değilsek, sadece kınamakla yetinmek zorunda kalırız.”
Süphanoğlu, son olarak, “Ülkemizin ve coğrafyamızın geleceği için, güçlü bir bilim, teknoloji ve askeri altyapıya sahip olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Ancak bu şekilde, milli ve dini değerlerimizi koruyabilir, bu topraklarda onurlu bir şekilde yaşamaya devam edebiliriz,” ifadelerini kullandı. (BÜLTEN)

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.