DOLAR33,9008% 0.03
EURO37,6352% -0.04
STERLIN44,6724% -0.16
FRANG39,9621% 0.3
ALTIN2.809,65% 0,78
BITCOIN59.940,01-0.783

Adilcevaz’da plaj futbolu heyecanı yaşandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Adilcevaz’da plaj futbolu heyecanı yaşandı

Adilcevaz’da ilçesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Adilcevaz Belediyesi işbirliği ile organize edilen plaj futbolu çekişmeli maçlara sahne oldu.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bölgede ilk defa 2009 yılında başlayan ve her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen plaj futbolu turnuvası Adilcevaz Belediye Spor ile Hizan Gençlerbirliği Spor arasında yapılan karşılaşmayla başladı. Van Gölü sahilinde gerçekleşen müsabakalar, renkli görüntülere sahne olurken, 3 gün sürecek turnuvada şampiyon olacak takım, Ekim-Kasım ayları arasında gerçekleşecek olan 2024 TFF Plaj Futbolu Ligi Süper Finalleri’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

Plaj futbolu turnuvasına Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ve çok sayıda sporsever katıldı. Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik, ilçede spor alanında güzel bir etkinlik düzenlendiğini ifade ederek, “Bugün tabi benim için garip, anlamlı ve değişik bir an. Çünkü bugün burada daha önce görev yaptığım Hizan ilçesinin takımıyla şu an görevde bulunduğum Adilcevaz ilçesinin takımları karşılaşacak. Bu tarz mücadelelerin kaybedeni olmaz. Önemli olan kardeşliğin, dostluğun ve sporun kazanmasıdır. Umarım bu etkinlik birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olur. Bu turnuvada mücadele edecek olan tüm kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba ise, turnuvayı ilçede geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, “İlçemizde 2009 yılından beri plaj futbolu turnuvası düzenliyoruz. Umarım centilmenlik içerisinde güzel bir turnuva olur. Burada düzenlenen plaj futbolu bölge için çok önemli bir etkinliktir. İnşallah Belediye olarak önümüzdeki senelerde çok daha büyük organizasyonları şehrimizde gerçekleştireceğiz. Turnuvaya katılan takımlara ve sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.

İlk gün karşılaşmalarında Adilcevaz Belediye Spor, Hizan Gençlerbirliği Spor’u 11-1 mağlup ederken, 1941 Mutki Spor ise Tatvan Spor takımını 6-2 mağlup ederek 3’er puanın sahibi oldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.